שינה והנקה - תשובות קצרות לשאלות נפוצות
האם התינוק צריך לינוק גם בלילה?
רוב התינוקות יונקים גם בלילה , כאשר התדירות משתנה מתינוק לתינוק ומתקופה לתקופה. התינוקות חווים התפתחויות רבות בשנותיהם הראשונות - מחלות, צמיחת שיניים, יכולות חדשות ועוד, כאשר כל התפתחות כזו משפיעה על השינה.
שנת התינוק שונה משינה של מבוגר. השינה קלה יותר, ומחזור השינה קצר יותר מזה של מבוגר. כמו שבמשך היום תינוק לא יכול להיות לבדו, כך גם בלילה.
ההתעוררויות המרובות להנקות בלילות קשות להרבה הורים אך חשובות ביותר לתינוקות - הן מספקות קלוריות הדרושות לעליה תקינה במשקל, מסייעות לשמירה על יצור תקין של החלב, ואפילו מסייעות להגנה על התינוק ממוות בעריסה.
אל דאגה, עם הזמן התינוק יפתח יכולות שינה כמו של מבוגרים.
איך שורדים בינתיים? בעזרת סביבה שבה קל לקום להניק בלילה, תמיכה בשעות היום, מנוחה בזמן שמתאפשר ועוד.
האם מותר לישון עם התינוק באותה המיטה?
על מנת לישון עם התינוק באותה המיטה יש לשמור על כמה כללים. שימו לב שההמלצה עבור מי שאינה עונה על כללים אלה היא לא לישון ביחד באותה המיטה. פרטים מלאים תוכלו למצוא כאן:
אני רוצה שבעלי יתן בקבוק בלילה, על מנת שאוכל להמשיך לישון. האם זה יפגע בהנקה?
לפתרון זה יש כמה בעיות:
הנקת לילה מאוד חשובה להמשך יצור החלב, רמת ההורמון פרולקטין שאחראי ליצור החלב גבוהה יותר בלילה והגוף מצפה לפידבק בצורת הוצאת חלב. אם למשל את חווה מחסור בכמות חלב, מאוד מומלץ להוסיף שאיבה או הנקה בלילה.
נתינת בקבוק קבוע מדי לילה עלולה להביא לשביתת הנקה מצד התינוק.
הרבה אמהות גם ככה מתעוררות כשהתינוק מתעורר ומוצאות שהפתרון הזה לא מוסיף להן שינה איכותית.
אם התינוק רגיל לינוק בלילה, את עלולה להגיע לבוקר עם גודש מציק. אמנם אחרי כמה ימים כאלה הגודש יעבור, אבל זה יגרום לירידה בכמות החלב שלך.
נכון שזה קשה, אבל גם להתעוררויות בלילה יש תפקיד עבור התינוק...
לכן, מומלץ למצוא פתרונות אחרים כמו - שינה בזמנים אחרים ביממה, הבעל יכול להיות "שירות החלפת חיתולים והובלה" לתינוק, מומלץ לישון בקרבת התינוק כך שהתעוררות לא תגרום לך לטיולי לילה, הורדת הילוך לתקופה במשך היום, ואם ממש רוצים את הבקבוק הזה אפשר לתת אותו פעם פעמיים בשבוע ולא כל לילה.
נערך ע"י אורית לונגמן ואפרת פלדמן, דצמבר 2021