בן 6 חודשים.
שאיבת חלב לבקבוק - נניח שמה במקרר .
קמה עם גודש ורוצה לשאוב
האם אפשר להעביר מבקבוק השאיבה לבקבוק לתינוק
ואז לשאוב שוב לבקבוק השאיבה
אן שצריך סטריליזציה עם כמוסות חיטוי כל פעם?
ועוד שאלה: חלב ששאבתי ועמד במקרר
רוצה לצאת החוצה ולתת לתינוק - כמה זמן יכול להשאר בתיק ?
היי
ילדתי את בני לפני שלושה שבועות. אני מניקה אותו לפי דרישה, ומידי כמה לילות אני נותנת לו השלמה של תמ״ל בגלל שאני כבר מותשת ומרגישה שהוא לא שבע ממה שיש לי להציע..
אני חווה כאבים חדים מאוד אחרי ההנקה, בעיקר בחלק התחתון של השד.. אצל רופא הילדים נשלל פטריה.
בנוסף הפטמות שלי רגישות נורא... כל מגע, והעדין ביותר כואב מאוד! גם תחילת כל הנקה כואבת מאוד ובהמשך הכאב פוחת אך לא נעלם לגמריי....
מירית יקרה, מזל טוב להולדת תינוקך!
אני מצטערת שאת חווה כאבים וקושי בהנקה.
קצת קשה למצוא כיוון בלי מראה עיניים, לכן אעלה מס׳ שאלות:
האם הכאב בשד או בפטמה?
האם תוכלי לתאר קצת יותר? כל פרט יכול לעזור.
האם העור שלך תמיד היה רגיש במיוחד?
האם ניסית לשנות תנוחת הנקה?
איך החיתולים והעליה במשקל של תינוקי?
מחכה לתשובותיך.
הרבה הצלחה, גינת
היי גינת, תודה על המענה..
הכאבים לדעתי מהפטמה, ומקרינים על כל השד התחתון ובצדדים. אלו כאבים חדים, כמו זכוכית שחותכת...
העור שלי לא רגיש בדר״כ..
לא ניסיתי לשנות תנוחה, סתם מחשש..
החיתולים לפי הבפר ויש עליה טובה במשקל- משמע הוא אוכל טוב, רק שאני סובלת..
מאתמול אני רק שואבת, לא מסוגלת להניק מרוב כאב....
לדעתי יש בעיה בפתיחת הפה שלו :( לא מצליחה לגרום לו לפתוח פה מספיק גדול ....
בני בן חצי שנה יונק רוב הזמן . התחלנו מוצקים.
לצערי בעבודה אין מקום אינטימי לשאוב אז אצטרך להפסיק.
אני רוצה להניק עד הרגע האחרון האפשרי.
איך ומתי להוריד הנקות וכמה זמן לפני חזרתי לעבודה?
שעות הגן 7:30-16:30
למרות שאת לא יכולה לשאוב בעבודה, את לא חייבת להפסיק לחלוטין עם ההנקה.
עם הזמן הגוף שלך יכול להתרגל להתנקות בוקר, ערב וסופשים. קחי בחשבון שאם לא תשאבי לפחות בהתחלה אז יהיה לך גודש וזה כואב. מקסימום תלכי לשירותים ותסחטי ידנית את השד.
הי, הפיצת שלי בת 3.5 חודשים, התחלתי בהנקה מלאה וכשהייתה בת חודשיים התחלתי להשתמש בסרזט, לאחר כשבוע בערך הרגשתי שכמות החלב התמעטה באופן משמעותי לא הבנתי למה אבל אחרי ברור קצר בפורומים הבנתי שהגלולות גרמו לכך, מכיוון שלא רציתי להפסיק את השמוש בגלולות התחלתי לשלב תמל. במקביל התחלתי לשאוב קצת יותר לקחת כדורי חילבה ובירה שחורה כדי להעלות את תפוקת החלב אבל זה לא ממש מצליח והכמות שאני מסוגלת לשאוב ביממה עומדת על ב ערך 200 מ"ל משניהם ביחד :-( ככל שעובר הזמןאנימבינה שאני רוצה להניק וחבל לי להפסיק אבל הכמות שאני מצליחה להפיק היא ממש קטנה ואני כלכך מצטערת שהתחלתי בכלל עם הגלולות, שאלתי היא האם אחרי כמעט חודשים של שימוש בגלולות יש טעם להפסיק לקחת אותן כדי שיחזור החלב או שאבוד לי כבר והתפוקה לא תחזור להיות מה שהייתה בהתחלה?? היום אני כבר מוכנה להפסיק את הגלולות מכיוון שאני ממש רוצה להמשיך לתת לה את החלב שלי, תודה דנה
ליבי איתך..אני אפילו לא עשיתי את הקשר לגלולות..ירדה לי התפוקה..ופשוט התחלתי במרתון להגביר אותו...
שתיתי ואכלתי כמו שצריך, לקחתי חילבה, אכלתי שקדים, נחתי..
שאבתי אחרי הנקה על ריק ושאבתי בזמנים שהיא פתחה פערים..
לא הפסקתי את הגלולות..אבל אחרי איזו תקופה, לא זוכרת כמה..עברתי להתקן..
אני מבינה שאצלך גם משולב עניין התמ"ל.. אז אולי תנסי להניק אותה כל היום ורק בסוף הנקות להציע סיום של תמ"ל רק בשביל להרגיע?
אני ישבתי עם הבת שלי כל היום במיטה והנקתי אותה..אחרי יומיים כבר התחלתי להרגיש מלאות..אבל המשכתי כל הזמן לעקוב..
אני חושבת שהגוף שלי בסוף התרגל לגלולות "הארורות" האלה והחלב בסדר.
בתי היקרה בת שנה ואנחנו עדין נהנות מהנקה- אומנם רק פעמים ביום (כי היא כבר גדולה ואוכלת)..אבל זה גם נחמד..
אני התייעצתי עם הרופא והוא אמר שאין תופעות לוואי- אבל זה קשקוש...גם ירד לי החלב וגם היתי בדאון ומצבי רוח (בלי קשר ללידה והכל) וזה עוד יותר גרם לקשיים..
אחרי 3 שבועות בערך התחלתי להרגיש שינוי..אבל שוב..רק בדיעבד
בהצלחה!
היי רציתי לשאול אם יש מצב שלא חייבים לישון עם גופיות או חזיות הנקה בלילה? כל פעם שניסיתי דלף לו חלב על כל המיטה .
ושאלה נוספת, האם בהנקה יש אפשרות להאריך את שנת הלילה דל הפעוט?
שלום שיר.
שפע הוא דבר נהדר, אך גם איתו יש לפעמים קשיים...
מה דעתך לשים חיתולי בד או פלנל מתחת כדי שיקלטו את העודפים?
בכל מקרה, במשך הזמן כמות הייצור מתאזנת.
איך תינוקי מסתדר עם השפע?
לא ציינת בן/בת כמה המתוק/ה.
התעוררות בלילה קשה לנו, אך היא צורך של תינוקות, גם תזונתי, גם רגשי וגם פזיולוגי. מחקרים מצאו, שמנגנון השינה של תינוקות קצר משל מבוגרים וששנתם קלה יותר, כדי להגן עליהם ולמנוע ח״ו מוות בעריסה.
כמו כן, הפסקת הנקה בלילה עלולה לגרום לעיכוב בעליה במשקל.
בנוסף, הפרולקטין, הורמון החלב, מופרש יותר בלילה ושומר על אספקת החלב שלך.
מה שנותר לנו לעשות הוא ליצור תנאי שינה מיטביים (טמפרטורה, חיתול יבש, ביגוד מתאים, מיקום שינה נוח וכו׳) ולסמוך על הקטנים, שכשיגיעו לבשלות הפיזיולוגית, ישנו לילה שלם.
גם מנוחה או שינה במהלך היום יכולות להקל על ההתמודדות.
מה את אומרת?
הרבה הצלחה, גינת
היי גנית פיצי בן חודשיים יונק נהדר ועולה במשקל עוד יותר נהדר, אז כנראה שעם השפע מתמודד היטב, כבר ציינתי פה שכעת כשחם בחוץ בקושי יונק בימים ויותר טוב בלילה או במקום ממוזג.
האם תפוקת החלב משתנה עוד אחרי חודשיים?
לגבי שנת הלילה בני הולך לישון בסביבות 9 אחרי הנקה ואז מתעורר בסביבות 3 ושוב בשש או חמש ומשהו, שאלתי אם לאפשר לו ׳ארוחת חלום׳ ולהעיר אותו בסביבות 12 או שאין לזה טעם? לפעמים כשהוא מתעורר לא ברור לי אם זה רעב או סתם גזים, ובגלל שזה באמצע הלילה או מוקדם בבוקר אני לא רוצה ׳סתם ׳לדחוף לו מוצץ ולהתעלם, איך אפשר לדעת? קשה לי לפי סימנים מקדימים כי כאמור זה בלילה ולרוב אני מתעוררת כבר בשלב התלונות או הבכי
הילד בן שבוע. כל הזמן על הציצי ואם לא אני שואבת במגמה לשדר למוח שצריך לייצר חלב. אני שותה חלברב, מים בלי סוף אוכלת טוב ומצליחה לישון לפעמים. החזה לא פצוע- יודעת להצמיד טוב.
אבל- הילד ר ע ב כל הזמן. לכן, כל הזמן הוא על הציצי. כשילדי חוזרים מבית הספר- בקבור ואז הוא מאושר ויישן 4 שעות ולי מתפנה המון זמן איכות לילדי האחרים.
בייאושי כי רב אני נוטלת מוטיליום יש שיפורון- לא עוזר משמעותית. שלא נדבר על תופעות הלוואי שרשומות
הילד סובל, אני לא מוכנה שייסבול. יועצת עולה כסף שאין לי, קופח עושים לי טובה אם עונים.
להפסיק ודי? חבל!!
אנא אל תייעצו להמשיך על הציצי כי אני שואבת ורואה טיפות טיפות ולא זרם. בינתיים הילד בוכה.
אנא, עזרה.
הילד אינו ילד ראשון. באיזה שבוע נולד?
בתור אמא מנוסה, האם זהו סרט שהי'ית בו כבר?
האם היניקה שלו חלשה? [אפשר להכניס אצבע נקי'ה עם ציפורן קצרה ולבדוק.]
איך החיתולים? המשקל? ההתמודות שלו עם בקבוק?
עם איזו משאבה את עובדת?
לפעמים יש חלב, והתינוק לא יונק ביעילות ולכן מקבל טיפה אחרי טיפה ומיגע את עצמו ואת אמא שלו.
יש תינוקות שלוקח להם קצת זמן להכנס לענינים.
אולי יתאים לך משהו כזה:
10 דקות של הנקה ערנית: להוריד לו חלק מהבגדים, לדבר אליו, וכל פעם שמפסיק לעבוד, להחליף צד.
10 דקות של בקבוק: תינוק יחסית זקוף ובקבוק יחסית שכוב כדי שלא יאכל מעבר לצרכו.
10 דקות שאיבה: מה שיוצא אני מרוצה. את מה ששאבת לשמור לבקבוק של הארוחה הבאה.
ואז: לא מציקים לו עד הפעם הבאה שאוכל.
כמה נקודות חשובות:
לא צריך לעשות סטריליזצי'ה למשאבה. כל פעם שוטפים במים, ופעם ביממה במים חמים וסבון.
המוטיליום לא מגיע לחלב וגם לא למח שלך.לכן זה לחשב למאוד בטיחותי.
לטפל יפה בעצמך: לא לשכוח לאכול ולשתות ולנוח בין לבין [מנוחה חשובה גם כשיש ילדים גדולים בבית]
באתר שלנו יש רשימת מפגשים של קבוצות ללל. אם יסתדר לך להגיע, אחת המדריכות תוכל לנסות להעריך מה קורה איתו בהנקה ולכוון אתכם ליניקה משופרת. זו גם הזדמנות לקבל עידוד וחיזוק בצעדים הראשונים עם התינוק - ולכל תינוק יש חידוש שלא ראינו אצל האחים הגדולים.
שבת שלום
מזל מדריכת ללל
יניקה חזקה וטובה. הייתי בסרט הזה עם כל השלושה לפניו- להניק עד התמוטטות. חיתולים סבירים. עובדת עם משאבת מדלה. 10 דקות הנקה????? כרגע הוא יונק מ 5 לפנות בוקרף. כשנרדם שאבתי. אגיע למפגשים אם אצליח לתמרן..
מזל טוב על התינוק החדש .
זה נשמע שיש לכם ימים ראשונים מאתגרים במיוחד. כאשר יש תינוק שיונק לעיתים קרובות מאוד יש לנו שתי משימות בו-זמנית:
משימה ראשונה היא לברר האם יש בעיה מבחינת ההנקה. איך יודעים? לפי שתן, יציאות ועלייה במשקל. אם התינוק עושה שתן בהיר לפחות כל 5-6 פעמים ביממה, היציאות כבר בצבע צהוב/ירוק וכבר יש עלייה במשקל אלה סימנים מעודדים.
משימה שנייה זה לאפשר לך להתמודד עם האתגר של הימים הראשונים. אם מתברר שאין בעיה מבחינת ההנקה וזה פשוט ההתנהגות של התינוק שתקופת ההסתגלות לעולם שלנו, יש כמה טיפים שיכולים לעזור. במקום להניק אותו ואז להשכיב במיטה (מה שלרוב גורם לתינוק להתעורר במהרה בחזרה), אפשר להשאיר אותו על הידיים. זה לא צריך להיות על הידיים של אימא, אפשר כמובן לגייס עזרה מסביב. אם התינוק שמח לישון על הידיים לאחר הנקה, סימן שהוא לא באמת רעב, אלה זקוק למגע עבור חום ואהבה. אפשר גם להעזר במנשא, או אפילו לעטוף את התינוק כמו בתינוקיה. אם את בוחרת לתת לו בקבוק, אבל את מעונינת להמשיך עם ההנקה, הסוד הוא שיתאהב בהנקה. שלא יהיה ברוגז עם הציצי ויתחיל להעדיף בקבוק.
את מעלה כמה נושאים שאשמח אם תוכלי לתת לנו יותא מידע לגביהם. מה הסיבה שאת כבר התחלת עם שאיבה, חלב-רב ומוטיליום? האם זה קשור לנסיונות ההנקה עם הילדים הגדולים?
נכנעתי לבקבוק. 100 מל!! אין מצב שיש לי כמות כזו עם כל התחשירים.
לשאלתך: כן יש לי נסיונות הנקה גרועים שנגמרו בגיל 3 חודשים ובליווי תוספים כמובן.
התחלתי עם שאיבה כי ידעתי מראש שאני רוצה מאוד אך לא מצליחה.
יציאות לא ברורות מפני שבערב ובצוהוריים הוא מקבל בקבוק.
אפילו זמן לענות אין לי כי הילדים עצבניים לא מבינים למה החדש בוכה אני מתוטסכלת כי הגעתי לכדור
שלום רב,
בני בן שנה וחודש, יש לו 4 שיניים. לאחרונה, אולי מפני שהשיניים העליונות התארכו, ההנקה מאוד מכאיבה. לאורך כל ההנקה יש חיכוך של השיניים וכבר התחילו אצלי פצעים בשני הצדדים. היות וזו לא נשיכה אלא צורת הנקה, אני לא יודעת מה לעשות. האם יש בכלל משהו שאפשר לעשות בנידון??
תודה מראש!
שלום לך.
הנקה מכאיבה היא דבר מאתגר ולא נעים.
האם הוא שינה משהו באופן ההתחברות?
האם שינוי תנוחה עוזר?
האם ההנקה היתה חלקה לגמרי עד כה, נטולת כאבים, ללא סתימות או קושי אחר?
אשמח אם תוכלי לענות ונחפש כיוון אפשרי.
הרבה הצלחה, גינת
שלום גינת,
בעיקרון לא היו עד כה בעיות עם ההנקה, למעט בחודש הראשון אז סבלתי מכאבים ורגישות אבל לא נוצרו פצעים כמו עכשיו. ניסיתי לשנות תנוחות, זה עזר קצת. הבעייה היא שיש חתכים קטנים מסביב לכל הפטמה כשבאיזור אחד זה יותר עמוק, כך שנראה לי שבשינוי תנוחה המוקד פשוט עובר למקום אחר. בכל מקרה, אמשיך לנסות. אשמח לשמוע עוד רעיונות.
תודה רבה על התגובה!
שלום רב,
ביתי בת 4.5 חודשים ומזה זמן מה (יותר משבוע) היא מתנגדת לינוק מהשד הימני שלי.
ניסיתי לחשוב על סיבות לכך, ומה שעלה לי זה אולי יש לה העדפת צד בצוואר ואולי שהצד הימני שלי אינו מייצר את אותה כמות של חלב כפי שמייצר הצד השמאלי שלי. היא יונקת 5 דקות מהצד הימני ולאחר 5 דקות מתחילה לבכות ולהילחם בפיטמה. ניסית כמה פעמים למשוך אותה לינוק עוד קצת מהצד הימני אך ללא הצלחה.
בנוסף, ניסיתי לשאוב כדי לייצר עוד חלב ופשוט לא יוצא לי.
אני חוששת שאני לא מייצרת מספיק חלב לילדה שלי ושהיא לא אוכלת מספיק.
מה עליי לעשות כדי שאייצר עוד חלב כמו שיצרתי בהתחלה?
תודה מראש,
נירית.
לעיתים יש הבדלים ביצור בין השדי'ים. זה לא משהו רע או מחיב טיפול לכשעצמו. הגוף מיצר סה"כ את מה שנדרש. החלוקה לא חיבת להיות שווה.
כל עוד החיתולים בסדר, ומצב הרוח וההתפתחות תקינים אפשר לסמוך עלי'ה שאוכלת מספיק.
שאיבה לא מוציאה כמויות שתינוק בריא מוציא, והגוף רגיל ליצר ולשחרר חלב לתינוק ולא למשאבה.
מדוע תינוק מסרב לצד אחד?
העדפת צד עם הרבה חלב או עם קצב זרימה נוח יותר
העדפה של תנוחה: בגיל צעיר מאוד יכול להיות ענין של הטית ראש [טורטיקוליס] בגיל גדול יותר זו לפעמים דלקת אזני'ים - אפשר להניח אותה בתנוחת יניקה מצד שמאל ולהסיע הצידה בלי להפוך ולתת את צד ימין. הצצה של רופא לאזני'ים לשלילת נוזלים או דלקת יכולה לעזור.
שינוי בטעם - שואבים דוגמית מכל צד ונותנים לטעום. אם יש חשש שזו הבעי'ה זה נושא שצריך בירור רפואי.
בשורות טובות
מזל מדריכת ללל
אחד הדברם שאפשר לנסות הוא פינג פונג: להחזיר אותה לצד שהתחילה ושוב לד השני [שמאל ימין שמאל ימין שמאל ימין או להפך] כך היא תקבל עוד חלב, והגוף שלך מקבל עוד גירוי.
האם את מקבלת כעת תרפות כל שהן? לריווח המשפחה, לנזלת או אלרגיות? לפעמים יש השפעה על כמויות החלב.
נשמח לשמוע אם היא אוהבת לשחק פינג פונג
מזל מדריכת ללל
כתבת שאת לוקחת סרזט
אז שתדעי רק- שגלולות אלו משפיעות על כל אמא באופן אחר
אני לקחתי אותן ואני יכולה להגיד שעלי זה השפיע מאד במצב רוח - וגם על תפוקת החלב
הילדה החלה להיות עצבנית, לא עלתה במשקל, והמצב רוח שלי לא תרם והרגשתי גם דחיה והיה לי קשה להניק
אז כמובן שאם אצלך הכל חלק ..אז אחלה
אבל קחי בחשבון שזה יכול להשפיע
היי דגן,
תודה על ההארה, לא ידעתי שהגלולות הללו יכולות להשפיע בצורה שכזאת.
עד להיום לא הייתה לי שום בעיה איתם, אבל כפי שמזל כותבת, יש סיכוי שהם אכן מפחיתות את כמות החלב שלי.
אז מה עושים? אם אי אפשר לקחת גלולות? :-)
נירית.
כאשר תרופה נחשבת לבטוחה בהנקה, הכוונה היא שלא נכנסים לחלב חומרים שלא רצוי שיגיעו לתינוק.
יש כמה תרופות בטוחות שיש להן תופעת לואי ממש לא נחמדה: מורידות כמויות חלב.
הכדורים האלו יודעים להפחית כמויות חלב. לא מעלימות, אך מפחיתות קצת. יש מקרים שהקצת הזה הוא קצת יותר מדי. לא תמיד חשים בירידה מיד. לפעמים עוברים שבועות או חודשים עד שהאפקט המצטבר פוגע משמעותית.
מה לעשות עם המידע הזה?
אולי לשאוב\להניק אינטנסיבית או לשוחח עם הרופא על אופציות אחרות או ללמוד על שיטות טבעיות המגיעות לאותה תוצאה ללא שימוש בחומרים אלא ע"י מעקב אחרי איתותים של הגוף.
מקוה שתצליחי להגיע לפתרון שיתאים למשפחתך.
מזל מדריכת ללל
מזל שלום,
כשקראתי את העלון לצרכן של הגלולות הללו, לא היה כתוב שהן עלולות לפגוע בתפוקת החלב שלי.
עכשיו אהיה קצת יותר חכמה.
מה עושים אם אי אפשר לקחת גלולות?
אנסה את עצותייך, תודה.
נירית.
עצם ההנקה מורידה את הפוריות. לא בהכרח מעלימה לחלוטין. כל אישה חוזרת לפוריות בשלב שונה. תינוק שיונק מלא וצפוף במיוחד עד גיל חצי שנה, מקטין מאוד את הסיכוי להכנס להריון בסיכוי שדומה לגלולות.
יש נשים שהפוריות שלהן חוזרת כשהתנוק ישן לילה רצוף, או לא יונק בלילה, אוכל מוצקים בכמות משמעותית, או יונק הרבה פחות או מופרד מהן חלק מהזמן.
ככל שהתלות של התינוק באימו רבה יותר, כך קטנים הסיכוי'ים שהגוף של אמא ישקיע משאבים בתינוק נוסף.
אם יצירת רווח בין הילדים חשובה לך מאוד, ישנן שיטות ללמוד את סימני הפוריות של הגוף שלנו ולדעת מתי להמנע.
אם זה לא כ"כ קריטי אפשר לקוות שהנקה רבה תימור לפחות מרווח מסוים.
לא כל הנשים שלא יוצרות רווחים באופן יזום יולדות צפוף. אפילו נשים לא מניקות חוות לפעמים הפסקה בפוריות מעצם הקרבה לתינוק והטיפול האינטנסיבי בו.
לא כל הנשים שלוקחות אמצעי מניעה אכן יוצרות את המרווח המקווה. לפעמים צריך לעשות הפסקות בטיפול התרופתי, ולפעמים גם הכדור הכי חזק לא מונע. [98% הם לא 100%]
בהצלחה במציאת הדרך המתאימה לך ולמשפחתך
מזל מדריכת ללל